Kültür Etkinlikleri Hakkında

İstanbul Kadın Müzesi®'nin (İKM) kültür etkinlikleri sergi konularının içeriğini zenginleştiren, kentin kadın tarihini gündemde tutan, kentin kadın belleğini oluşturan, ilgi alanları farklı, çeşitli ziyaretçi profillerine yönelik bilgi ve sanat etkinlikleridir.
Kent kadın müzesi olma özelliğiyle, İstanbul Kadın Müzesi®'nin (İKM) kültür etkinlikleri kenti oluşturan farklı kimlikler arasında iletişim sağlar, kuşaklar ararası etkileşim yolunu açar ve kentte yaşayanlara, kendilerinin de kent tarihinin bir parçası olduğunu hissettirir.
İstanbul Kadın Müzesi® (İKM) kültür etkinlikleri, kentin kadın tarihinde bir kutlama geleneği başlatır.
İstanbul Kadın Müzesi® (İKM), müze mekânı dışında da kentin kadın tarihini gündemde tutan kültür etkinlikleri sunar. Önce sanal ortamda açılmış olan İstanbul Kadın Müzesi® (İKM), henüz müze binasına sahip olmadığı için, müzenin kültür etkinlikleri de sınırlı bir çerçevede yürütülmektedir.

İstanbul Kadın Müzesi® (İKM)'nin güncel etkinlikleri hakkında, sitenin ana sayfasından ve müzenin sosyal medya hesaplarından bilgilenebilirsiniz. Geçmiş etkinlıklerı ise buradaki listede veya buradaki kitapçıkta bulacaksınız.

Meral Akkent
İstanbul Kadın Müzesi® (İKM)
Küratör

Feminist Pedagoji: Müzeler, Hafıza Mekanları, Hatırlama Pratikleri Konferansı
18-20 Ekim 2018, İstanbul

Müzeler ve hafıza mekanları hem kolektif hafızayı şekillendirmede ve dönüştürmede, hem de kolektif geçmiş ve bugün hakkında ulaşılabilir bilgi üretmede kilit rol oynamaktadırlar. Son yıllarda toplumsal cinsiyet, cinsellik ve hafıza alanlarındaki eleştirel bilgi üretimine ve feminist pedagojinin gelişimine rağmen, birçok müze ve hafıza mekânı geleneksel toplumsal cinsiyet rollerine eleştirel bir bakış açısı getirememekte, eşitsizlikleri ve toplumsal cinsiyete bağlı normları üretmeye devam etmektedir.

'Feminist Pedagoji: Müzeler, Hafıza Mekanları, Hatırlama Pratikleri Konferansı'nda, araştırmacılar, müze yetkilileri, eğitimciler ve aktivistler, feminist pedagojinin müzelere, hafıza mekanlarına ve hatırlama pratiklerine yaptığı ve yapabileceği katkıları tartıştılar.

'Feminist Pedagoji: Müzeler, Hafıza Mekanları, Hatırlama Pratikleri kitabı PDF versiyonuyla ücretsiz olarak indirilebilir.

İstanbul Kadın Müzesi, 8 yılda üniversiteler, 👩‍🎓 kadın müzeleri, diğer müzeler ve daha birçok kurumla 💐 işbirliği içinde 🎉 Türkiye'de 🌍 ve yurt dışında 💜 4 uluslararası konferans / sempozyum, 💜 7 sergi, 👩 5 kitap (Türkçe/İngilizce) 📝 ve 2 konser 🌈 gerçekleştirdi.
* * * * 💝 Gönüllülerimize teşekkür borçluyuz. * * * * 💝

İstanbul Kadın Müzesi'nin etkinliklerini incelemek için tıklayın

İstanbul Kadın Müzesi'nin YouTube kanalındaki kadın müzesi içerikli videoları izleyin.

...... OCAK 2018'DE ÇIKTI!!! ...... ...... OCAK 2018'DE ÇIKTI!!! ..... ...... OCAK 2018'DE ÇIKTI!!! ....

Kadın Müzesi – Toplumsal Bellek Merkezi ve Kapsayıcı Mekân
Der. Meral Akkent, Güldünya Yayınları, 232 sayfa, Türkçe / İngilizce.

İstanbul Kadın Müzesi, ilk yayınında 2016 yılında Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi ortaklığı ile düzenlendiği "Kadın Müzesi:Toplumsal Bellek Merkezi ve Kapsayıcı Mekan - Uluslararası Kadın Müzeleri Konferansı"nda tartışılan uluslararası deneyimleri bir araya getirdi.

Kitap PDF belge olarak da indirilebilir.

Daha geniş bilgi için: istanbul.kadin.muzesi.info@gmail.com

"Kadın Müzesi:Toplumsal Bellek Merkezi ve Kapsayıcı Mekan - Uluslararası Kadın Müzeleri Konferansı" hakkında, buraya tıklayarak bilgilenebilirsiniz.

euro.message madebycat ®